Σταματά την απεργία πείνας και αρχίζει τη σίτιση ο επί 31 ημέρες απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Γεννηματάς. Η απόφασή του έρχεται μετά την τροπολογία για εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) που υπερψηφίστηκε στη Βουλή. 

Ads

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή, μετά την απόσυρση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, αφού κρίθηκε ότι ικανοποιεί το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η συνομιλία έγινε προκειμένου να στηριχθεί η τροπολογία για τον 21χρονο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ads

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Κάρολου Παπούλια με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό την επίλυση του θέματος.    

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός σήμερα το πρωί είχε ξεκινήσει και απεργία δίψας προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμά του να σπουδάσει.