Ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σύντομα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Χρήστο Φωτόπουλο, θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό. 

Ads

Σύμφωνα με τον Χ. Φωτόπουλο, ο Χ. Σταϊκούρας δεν έθεσε το ύψος του κονδυλίου για την αποκατάσταση του μισθού τους καθώς όπως είπε θα συζητήσει νομοτεχνική μελέτη για το συνολικό κόστος.

Το κόστος πάντως φαίνεται να προσδιορίζεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ για τα αναδρομικά και σε 200 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση των μισθών ετησίως. 

Οι απολυμένες καθαρίστριες θεωρώντας ότι στην περίπτωσή τους η κυβέρνηση δεν σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, έκαναν συμβολικό αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Εξερχόμενος αυτού, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ζήτησε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις για όλους τους εργαζομένους και εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα τους. 

Ads