Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα τόνισε πως τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρωθούν κανονικά, ακόμη και για τους μήνες του lockdown.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κύριος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός, ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλλημμένα τα γρήγορα αντανακλαστικά της, βοηθώντας «οριζόντια την κοινωνία», όμως, παρ’ όλα αυτά, υποστήριξε πως «η κρίση έχει μια δυναμική, το ίδιο και η ελληνική οικονομία», και ως αποτέλεσμα, οι πόροι οι οποίοι μπορούν αυτήν την στιγμή να εκταμιευτούν, πρέπει να διατεθούν για τη διαχείριση του κορονοϊού. 

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια στο σημείο αυτό, πως το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο δε θα δώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφορά την έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ads

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατατοπιστικά πως «θα πληρωθούν κανονικά όπως ορίζονται από τη νομοθεσία, παρά το δεύτερο lockdown».

Επίσης, ο κύριος Σταϊκούρας, αν και δεν απέκλεισε κάποια παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας , δεν ανέφερε το παραμικρό σε σχέση με ενδεχόμενη αφαίρεση των μηνών που τα οχήματα δεν κυκλοφόρησαν , λόγω του lockdown.