Ύφεση της ελληνικής οικονομίας της τάξεως του 3%- 4% προέβλεψε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA o Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών πάντως εκτίμησε ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει σημαντικά το β’ εξάμηνο και να καλύψει ένα μέρος της ύφεσης.

Ads

Πρόσθεσε δε, ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, μπορεί να επαναληφθούν τον επόμενο μήνα χωρίς το «μαξιλάρι». Δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «ρίχνουμε σταδιακά τα όπλα στη μάχη και ταυτόχρονα κρατάμε καύσιμα για την επόμενη ημέρα».

Επανέλαβε παράλληλα, πως μεσούσης της κρίσης υπάρχει αύξηση δαπανών για «δίχτυ ασφαλείας», αλλά όταν ισορροπήσει η κατάσταση, θα ισχύσει εκ νέου η βασική στρατηγική για μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων.

Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει μετά το τέλος της κρίσης στους φορολογούμενους τη δυνατότητα σταδιακής εξόφλησης – μέσω ρυθμίσεων – των οφειλών που σήμερα έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Ads

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι με το βασικό σενάριο διάρκειας της κρίσης, δεν υπάρχει κανένα θέμα για περικοπές στο Δημόσιο καθώς και για χρήση του «μαξιλαριού» ασφαλείας.