Τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα πλήξουν σήμερα αρχικά τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ads

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα). Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων μέχρι 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο σε 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ενίσχυση των ανέμων τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.