Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται το νέο αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, που παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο Οικονομικών.
 

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το υαλλικό υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα».
 
Υπενθυμίζεται ότι η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα των Ελλήνων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην ελβετική HSBC.
 
Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, του καταλόγου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχαν ζητήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς, ώστε να εξακριβώσουν τη γνησιότητα του καταλόγου που έφτασε στα χέρια τους.
 
Η λίστα είχε παραδοθεί ξανά στην Αθήνα το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος, καταθέτοντας στη Βουλή για την υπόθεση είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το αρχικό cd που του παραδόθηκε.