Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο συνταξιούχος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, χθες το απόγευμα στην οδό Πανόρμου. 

Ads

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές και ομολόγησε, ενώ παρέδωσε και το όπλο του φόνου. 

Τον 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό αναζητούσαν οι αρχές από χθες αμέσως μετά τη δολοφονία που διέπραξε. Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε έως σήμερα το μεσημέρι. 

Το χρονικό 

Αναφορικά με τη δολοφονία  οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός διαπληκτίστηκε έντονα με το θύμα έξω από το γυμναστήριο. 

Ads

Σε κάποια στιγμή ο δράστης έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε κρατώντας ένα όπλο με το οποίο πυροβόλησε εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου.

Στη συνέχεια, ο 60χρονος τράπηκε σε φυγή και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας.

«Το ανατριχιαστικό είναι», όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες πως «ο απόστρατος από το σπίτι του μέχρι το γυμναστήριο περπατούσε με το όπλο στα χέρια. 

Πλησίασε τότε το θύμα και τον σκότωσε εν ψυχρώ με τρεις σφαίρες. Εν συνεχεία περπατώντας και με το όπλο στα χέρια απομακρύνθηκε από το σημείο».

Τι λένε οι μάρτυρες

Κάτοικοι της περιοχής αναφέραν ότι δημιουργούσε συχνά προβλήματα. Η αστυνομία δεν έχει δημοσιοποιήσει τα κίνητρά του αλλά πηγές τονίζουν ότι είχε κόντρα με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου. 

Μάρτυρες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι ο φερόμενος ως δράστης πήγαινε στο παρελθόν στο γυμναστήριο του θύματος αλλά ο ιδιοκτήτης του τον απομάκρυνε καθώς «δημιουργούσε προβλήματα». 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το τελευταίο περιστατικό που ενόχλησε το δράστη ήταν ότι ο επιχειρηματίας, που έμενε στην οδό Βατοπεδίου, είχε τοποθετήσει κάμερες στο μπαλκόνι του αλλά και σε άλλα σημεία του γυμναστηρίου. 

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός του ζήτησε να της βγάλει αλλά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου αρνήθηκε και έτσι οι δύο άντρες συνεπλάκησαν την Παρασκευή. 

Είχε «κατέβει» υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή σε δήμο της Μεσσηνίας, το 2012.

Μάλιστα, ως απόστρατος αξιωματικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησε στη σύσταση των «Ταγμάτων Ασφαλείας».