Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένας ύποπτος στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 31 χρονο Βούλγαρο, ενώ αναζητείται και ο 35χρονος αδελφός του εκτελεστή, ο οποίος εκτιμάται πως βρίσκεται στη Βουλγαρία.  

Ο εκτελεστής του Γιάννη Μακρή συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας και ανακρίνεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να γίνει από την αστυνομία η αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης. Ο 31χρονος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε αρχικά να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο και εμβολίζοντας το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, αλλά, τελικά, συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μακρής, γνωστός και ως ο «Αυστραλός», δολοφονήθηκε μόλις βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart αυτοκίνητό του. Η εκτέλεση είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού. Ο δολοφόνος πλησίασε το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί εξ επαφής τον άτυχο άνδρα.

Ads

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ένα πιθανό σενάριο είναι οι δύο άνδρες, ο 31χρονος και ο αδελφός του, να είναι «ενοικιαζόμενοι εκτελεστές». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο αδέλφια είχαν έρθει στην Ελλάδα 15 ημέρες πριν την εκτέλεση του Μακρή, ενώ έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια, καθώς φαίνεται, των προπαρασκευαστικών ενεργειών τους. 

Οι δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε πρόσωπα ανύπαρκτα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα. Μετά τη δολοφονία τα δύο αδέλφια έφυγαν με ΚΤΕΛ για τη Βουλγαρία ενώ η επιστροφή του 31χρονου δεν αποκλείεται να συνδέεται με την εκτέλεση ενός ακόμη συμβολαίου θανάτου.