Στα λευκά «ντύθηκαν» κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλές περιοχές της χώρας, με έντονες χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής. το ξαφνικό χιόνι έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία ενώ πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού.

Ads

Χιόνια στην Αττική

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα βόρεια προάστια, κυρίως στην Πεντέλη, την Παλλήνη, στο Χολαργό, το Μαρούσι, τον Άγιο Στέφανο, την Κηφισιά και τη Φιλοθέη, ενώ χιόνια μπορεί να δει κανείς ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας αλλά και προς αποφυγή ατυχημάτων κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Παλλήνη και Πεντέλη, ενώ από τις 9.00 και μετά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Κηφισιάς.

Ads

Αναφορικά με την κυκλοφορία των οχημάτων, κλειστές παρεμένουν η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Ν.Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως στη Διασταύρωση Αγ.Πέτρου, και η Λ.Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς Καζίνο. Μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στην λεωφ. Κατεχάκη, λόγω παγετού.

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα.

Συνθήκες παγετού στην κεντρική και δυτική Μακεδονία

Στους 2 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 48% και αραιή συννεφιά είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες. Στους -5 βαθμούς, με υγρασία από 46%-50% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, παγετός στα κεντρικά και βόρεια, αλλά και βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 06 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.