Στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα», ειδικά στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, αναφέρονται αρκετά ξένα ΜΜΕ.

Ads

Αρχικά, το πρακτορείο Reuters, αναφέρει πως η βαριά χιονόπτωση «παρέλυσε» την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ επισημαίνει τις προσπάθειες διάσωσης των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα.

«Οι σφοδρές χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, όμως η πόλη επλήγη από χιονοκαταιγίδα για δεύτερο συνεχόμενο έτος», σημειώνει επίσης το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

image

Ads

Στη δική του ανταπόκριση, το γερμανικό Der Spiegel αναφέρει: «Το χάος στους αυτοκινητόδρομους της χώρας ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, καθώς ελλιπώς εξοπλισμένα οχήματα, χωρίς χειμερινά λάστιχα και αλυσίδες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και έκλειναν τον δρόμο στα εκχιονιστικά μηχανήματα», γράφει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο βρετανικός The Guardian μεταφέρει με εικόνες την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Αθήνα, την οποία «σκέπασε» το χιόνι, όπως αναφέρει, όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Για την Ελλάδα, αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, παραθέτοντας μάλιστα και μαρτυρίες που έδωσαν πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα ελληνικά κανάλια, αναπαράγοντας δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

image

image

«Κυκλοφοριακό χάος προκαλεί η χιονόπτωση στην Ελλάδα», μεταδίδει επίσης το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv. «Προβλήματα προκαλούν οι έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Σε πολλές περιοχές, η ελληνική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους και τους κάλεσε να μην φύγουν από τα σπίτια τους, αν είναι δυνατόν».

«Εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινητιστές βρέθηκαν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από έξι ώρες στα οχήματά τους στον περιφερειακό δρόμο της Αττικής Οδού, που συνδέει την ανατολική με τη δυτική Αθήνα, γράφει η γαλλική Le Figaro.

«Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου και ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα, είχε αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε άλλους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους στην Αθήνα, προκαλώντας χάος στην ελληνική πρωτεύουσα», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Τα σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα περιγράφει και το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC News, δίνοντας έμφαση στην παράλυση της κυκλοφορίας ακόμη και σε κεντρικούς άξονες, καθώς και τη διακοπή των συγκοινωνιών και του συνόλου σχεδόν της οικονομικής δραστηριότητας στην ελληνική πρωτεύουσα.

image