Στα 534 ευρώ επιστρέφει ο υπολογισμός της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές του Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ads

Ειδικότερα, στις 8 Δεκεμβρίου ξεκινούν στο σύστημα «Εργάνη» οι δηλώσεις εργαζομένων και εργοδοτών για τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων μηνός Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το επίδομα θα είναι 534 ευρώ τον Δεκέμβριο, αντί των 800 ευρώ που ήταν για τον μήνα Νοέμβριο.

Για τον Δεκέμβρη θα ισχύουν οι ίδιες λίστες κλειστών και πληττόμενων ΚΑΔ που ίσχυαν και τον Νοέμβριο με την μόνη διαφορά πως η επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα γίνει για τον Δεκέμβριο στο ποσό των 534 ευρώ.

Όπως ορίζει το υπουργείο την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν την αναλογία των 534 ευρώ, επαναφέροντας έτσι τις αποζημιώσεις στα ποσά της περασμένης άνοιξης, αποκαλύπτοντας ότι τα 800 ευρώ ήταν εξαίρεση για τις 23 μέρες του Νοεμβρίου.

Ads

Η επιστροφή στα 534 ευρώ αφορά μόνο τους μισθωτούς και γίνεται εν όψει Δώρου Χριστουγέννων, καθώς η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα καταβάλει, για τις ημέρες που ήταν σε αναστολή οι συμβάσεις μεταξύ 1/5 και 31/12/2020, την αναλογία του Δώρου με βάσει τα 534 €.