Στα 280 με 340 δις ευρώ ανέρχονται οι αξιώσεις της Ελλάδας από τις γερμανικές κατοχικές οφειλές σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που συνέταξε την Έκθεση για τον προσδιορισμό των αξιώσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Ads

«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγκενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής αλλά και της Επιτροπή Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι «δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε  από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο».