Στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ πέφτει το ανώτατο όριο εισοδήματος για μια σύνταξη, βάσει του νέου ασφαλιστικού, ενώ για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μια συντάξεις το αντίστοιχο όριο πέφτει στα 3.088 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης τα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018

Ads

Τα παραπάνω σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις.

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και να τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι βασικές συντάξεις και τόνισε πως οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων. «Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές» κατάληξε.

Ads