Στα 17 δισ. ευρώ υποχώρησε η αξία του χαρτοφυλακίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) , από 22,6 δισ. ευρώ στις αρχές του 2014, λόγω των χαμηλότερων τιμών στις οποίες διεξήχθη ο δεύτερος γύρος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και λόγω της υποχώρησης της χρηματιστηριακής άξιας των τραπεζικών μετοχών.

Ads

«Σήμερα η αποτίμηση ανέρχεται στα 17 δισ. ευρώ αντανακλώντας τις πρόσφατες διακυμάνσεις της αγοράς», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ,  Αναστασία Σακελλαρίου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της εξαμηνιαίας οικονομικής κατάστασης του ΤΧΣ για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2014.

Ανέφερε επίσης  στις 31/12/2013 η αξία του χαρτοφυλακίου του Ταμείου αποτιμήθηκε στα 22,6 δισ. ευρώ, έναντι 19,7 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2014, λόγω της επίπτωσης των τιμών στις οποίες διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των τραπεζών να βελτιώσουν την ποιότητα του ενεργητικού τους και να διαφυλάξουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Ads