Σε τηλεοπτική συζήτηση γύρω από τη σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το θέμα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης έλαβε σήμερα μέρος ο Στέλιος Κούλογλου. Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα συμμετείχε επίσης ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ads

Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ σχετικά με το ζήτημα με αφορμή την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ., αλλά και ειδικά στο σχόλιο του, πως «δεν άρεσε στην κυβέρνηση η απόφαση για την Ηριάννα και έδωσε μάλιστα και το πράσινο φως» για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα ακόλουθα:

«Το “πράσινο φως” υποθέτω συνδέεται με το γεγονός ότι δεν ήταν εκεί η αστυνομία. Άρα, το 2008 που κάηκε όλη η Αθήνα απουσία της αστυνομίας, υποθέτω ότι η ΝΔ κι η αστυνομία είχαν δώσει το πράσινο φως. Δε θέλω να ασχολούμαι με υπερβολές. Θέλω να μιλήσουμε σοβαρά. Επειδή μιλήσατε για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και περίμενα ότι θα τεθεί τέτοιο θέμα, έχω εδώ δύο ειδήσεις του ΣΚΑΙ από το 2013 επί υπουργίας του κ. Δένδια, ο οποίος τότε είχε κάνει κριτική σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης επειδή είχαν αφήσει ελεύθερη την Ηριάννα. (τίτλος για δηλώσεις Δένδια) “Οι πολιτικοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί”. Κι όχι μόνον αυτό. Έχουμε και τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κ. Κεδίκογλου, ο οποίος συμπληρώνει με αφορμή αυτό το περιστατικό ότι “ορισμένοι δικαστικοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”. (τίτλος για δηλώσεις Κεδίκογλου) “Κύκλοι Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για δικαστές: Και οι κρίνοντες κρίνονται”. Και τώρα η σημερινή κυβέρνηση εγκαλείται γιατί κάνει κριτική σε δικαστικές αποφάσεις! Αυτό, κ. Βαρβιτσιώτη, λυπάμαι που σας το λέω, αλλά είναι η μεγαλύτερη υποκρισία. Δυστυχώς το κόμμα σας είναι υποκριτικό. Κάνει υποκριτική πολιτική».

Για το ζήτημα της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής για τον κ. Καμμένο και την υπόθεση του Noor 1 εξάλλου, ο Στ, Κούλογλου υποστήριξε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον έγκλειστο, κ. Γιαννουσάκη, δεν αποτελεί λόγο για πραγματοποίηση της και πως η ουσία της υπόθεσης είναι άλλη: «Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε σοβαρά σ’ αυτήν τη χώρα; Έχει γίνει μια μεγάλη ιστορία, έχουν πεθάνει οκτώ μάρτυρες, αμφισβητείται όλο το σύστημα. Θα συζητήσουμε την υπόθεση ή θα συζητήσουμε ένα κομμάτι της; Εδώ δεν πρόκειται να γίνει εξεταστική για το Noor. Θα γίνει εξεταστική επιτροπή επειδή τηλεφώνησε ο Καμμένος σ’ ένα φυλακισμένο. Μπορεί να έπρεπε να ακολουθήσει άλλες διαδικασίες αλλά αυτό δε συνιστά έγκλημα». «Είναι θέμα δημοσιογραφικής έρευνας αλλά δεν είναι θέμα εξεταστικής επιτροπής», συμπλήρωσε.

Ads

Συνοψίζοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το θέμα της Δικαιοσύνης αποτελεί θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθεί σοβαρά γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Δικαιοσύνη δε λειτουργεί καλά στην Ελλάδα, αργεί να αποδοθεί αν αποδίδεται ποτέ. Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση και γι’ αυτό το θέμα, αλλά και για την κουλτούρα των δικαστών. Δεν μπορεί ο δικαστής να λέει ότι η Βαρκελώνη είναι άντρο τρομοκρατών και άρα, επειδή πήγε η Ηριάννα εκεί είναι ένοχη!».