Για τις προθέσεις της ΝΔ στο δημόσιο τομέα σε περίπτωση που αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση μίλησε η ευρωβουλευτής του κόμματος Μαρία Σπυράκη, στην εκπομπή Ακραίως.

Ads

Αναφερόμενη στο «σπάταλο» κράτος, όταν ο δημοσιογράφος Ν. Παναγιωτόπουλος την ρωτάει αν το κόμμα της θα μειώσει μισθούς και θα κάνει απολύσεις, η ευρωβουλευτής της ΝΔ απαντά: «Θα διαλύσουμε δομές».

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=cpV7qBK2bLA]

Ads

«Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Σπυράκη περί διάλυσης κρατικών δομών και απολύσεων στο δημόσιο  είναι δηλωτικές των  προθέσεων και του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα. Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνά τη θητεία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», σχολίασε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πίσω από τις δήθεν φιλολαϊκές κορόνες κρύβεται το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, άξιου διαδόχου του κ. Σαμαρά: απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, εργασιακή ζούγκλα και μισθοί πείνας», σημείωσε επίσης.
 

Απαντώντας η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής της εμφάνισης στην εκπομπή Ακράιως είπε επί λέξει: «Αυτό που πρέπει να δούμε σοβαρά είναι  ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Και όταν λέμε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι μα όλοι οι οργανισμοί φαντάσματα. Και ό,τι καθυστέρηση υπήρχε στο παρελθόν μας βαραίνει, που δεν το κάναμε δηλαδή ως τώρα. Από εκεί και πέρα κατά την ταπεινή μου γνώμη οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να απολυθούν, μπορεί να αναγκαστούν να αλλάξουν χαρακτήρα δουλειάς, δηλαδή να μπουν σε μια άλλη υπηρεσία η να κάνουν μια άλλη δουλειά. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μπουν σε μια διαδικασία εξόδου».

«Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Προφανώς και πιστεύω ότι το δημόσιο χρειάζεται αναδιάρθρωση. Προφανώς και πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι οι οργανισμοί-φαντάσματα. Προφανώς και στην ίδια εκπομπή δήλωσα  επίσης ότι “η χώρα δεν χρειάζεται νέους ανέργους”, και πως η αναδιάρθρωση του Δημοσίου, οι αποκρατικοποιήσεις και ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές», σημείωσε επίσης.