Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ρύθμιση για τις απεργίες που περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, προκαλώντας την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Η Κυβέρνηση, δέσμια της διαπλοκής, των εργατοπατέρων και των ιδεοληψιών της, δίνει για άλλη μια φορά ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού και για το θέμα της απεργίας. Επιλέγει να αποφασίζουν οι λίγοι», υποστηρίζει η Μαρία Σπυράκη. 

«Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής στις απόψεις της, επιμένει ότι την απόφαση για την απεργία έχουν δικαίωμα να την λαμβάνουν οι πολλοί, η πλειοψηφία των εργαζομένων, και όχι οι λίγοι, οι συνήθεις εργατοπατέρες. Όσα πρωτοσέλιδα και να κατασκευάσουν τα προπαγανδιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες ξέρουν πως ο κάθε εργαζόμενος έχει απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσει για την απεργία στη δουλειά του».

Απαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει στην ΝΔ «αντεργατικό και νεοφιλελεύθερο μένος».

«Η ΝΔ ούτε μπορεί και ούτε θέλει να κρύψει ότι παραμένει η πιο πιστή σύμμαχος της εργοδοσίας. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την απεργία είναι αντιγραφή των χειρότερων εγχειριδίων του Θατσερισμού και φανερώνει για άλλη μια φορά το αντεργατικό και νεοφιλελεύθερο μένος της ΝΔ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ads

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει: «Η ΝΔ, βρισκόμενη προφανώς σε αμήχανη θέση, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της έχει πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα, πλειοδοτεί σε αντεργατικές προτάσεις και ανταγωνίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ο καλύτερος εκτελεστής των εργατικών δικαιωμάτων».

«Όσο για τους εργατοπατέρες, στους οποίους αναφέρθηκε η κα Σπυράκη, αυτούς να τους αναζητήσουν στο κόμμα τους, που μαζί με τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, συναποτελούν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και στηρίζουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση της πολιτικής της, μπαίνοντας εμπόδιο στην ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.