Οι διαχειριστές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή ότι «έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία», τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να προμηθεύσουν την Ελλάδα με εμβόλια για 500.000 Έλληνες.

Ads

Ήδη από τον Μάιο οι κατασκευαστές του ρωσικού Sputnik V θα μπορούσαν να παρέχουν στην Ελλάδα εμβόλια κατά του κορονοϊού για 500.000 άτομα, διαβεβεβαιώνουν σε ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό του εμβολίου στο Twitter κάνοντας αναφορά και στη διαμάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προμήθειες των εμβολίων στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αναφερθεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη δυνατότητα προμήθειας του ρωσικού εμβολίου μονομερώς ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ.

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε πως το Sputnik – V διαθέτει αρκετά εμβόλια για να προμηθεύσει και την Ελλάδα.

Ads

Στον επίσημο λογαριασμό που διατηρούν οι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο εμβόλιο στο Twitter σχολιάζουν: «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!».