Νέα δέσμη έργων, με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στα έργα των μέσων σταθερής τροχιάς και στις κοινωνικές υποδομές εξαγγέλλει μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ads

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει, μέσω της συνέντευξής του, ότι εντός του φθινοπώρου θα εφαρμοσθεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο που ήδη ξεκίνησε. «Είναι, όμως, τουλάχιστον θρασύτητα να μιλούν για τις αστικές συγκοινωνίες τα στελέχη της ΝΔ, είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη. Ανέχτηκαν κυκλώματα, οργίασαν επί των ημερών τους τα πλαστά εισιτήρια και οι διακινητές τους, απαξίωσαν τους εργαζόμενους, τις διαδικασίες και τις υποδομές. Δεν έκαναν το προφανές για το σύστημα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έβαλαν τις εταιρείες security να φυλάσσουν τους σταθμούς και τις εγκαταστάσεις, δεν ενέταξαν ένα ευρώ για ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού. Μιλούν για ό,τι διέλυσαν. Καταγγέλλουν το σύστημα των security που εγκατέστησαν; Να πάνε σε έναν καθρέφτη να καταγγείλουν τον εαυτό τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα αφήσουμε γωνιά του ΟΑΣΘ να μην ψαχτεί», τονίζει, ο Χρ. Σπίρτζης, αναφέροντας ότι «η άμισθη διαθεσιμότητα του Στέλιου Παππά και η πορεία του στη ζωή ως πολίτη και ως επιστήμονα, οικονομολόγου, προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου δίνει τα εχέγγυα για να μάθει ο πολίτης τι και από ποιους γινόταν».

Ακόμη, ο Χρήστος Σπίρτζης καλεί τον Κώστα Λαλιώτη «να συνεισφέρει, ως τελευταίο σημαντικό έργο του, στη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και την απεμπλοκή μέρους τους από το νεοφιλελεύθερο έρωτα με τη ΝΔ».

Ads

«Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, προσπάθησαν να τις ξεθωριάσουν αναδεικνύοντας ηγεσίες, ηγετικές ομάδες και μια ιδεολογική θολούρα δήθεν μεταρρύθμισης. Σύγκλιναν με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Και αυτό ο λαός δεν το συγχωρεί, επειδή ξέρει και δεν ξεχνά και τι σημαίνει Δεξιά και ποιος συνεργάστηκε μαζί της», τονίζει.

Για το θέμα που ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, ο υπουργός Υποδομών -Μεταφορών δηλώνει στο ότι «ο πρόεδρος της Βουλής δεν έθεσε θέμα Ορθοδοξίας. Υπερασπίστηκε τις συνταγματικές, στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές της ανεξιθρησκείας του κράτους». Και για το θέμα με τους σημαιοφόρους, «αυτή πρέπει να είναι η αριστεία του πολίτη. Το σχολείο της σύνθεσης και όχι των διακρίσεων».