Την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ταξί, η οποία, όπως είπε θα γίνει σε λίγες ημέρες, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται τη Δευτέρα.

Ads

Για το ζήτημα, ο Χρήστος Σπίρτζης, έστρεψε τα βέλη του στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι ως κυβέρνηση διέλυσε το επάγγελμα του αυτοκινητιστή και της καταλόγισε αμέλεια, ώστε το ψηφισμένο από αυτή νομικό πλαίσιο να μην εφαρμοστεί. 

«Είστε το κόμμα Taxibeat – Uber», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, απευθυνόμενος στη ΝΔ. Αναφορικά δε, με το τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο εκτίμησε ότι σε αυτήν αποτυπώνεται «η δυστυχία των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων για την λήξη των Μνημονίων», αλλά κι «η δυστυχία των δήθεν μεταρρυθμιστικών δυνάμεων για την λήξη των Μνημονίων από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέχεια ο υπουργός έστρεψε τα βέλη του στα ΜΜΕ που συνδέονται με τη ΝΔ και τα κατηγόρησε για διαστρέβλωση κι απόκρυψη των θετικών ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου.   Ευχήθηκε δε, με σκωπτικό τόνο, στη ΝΔ «καλή επιτυχία στον διαγωνισμό των καναλιών».

Ads

Σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις του υπουργείου που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός σημείωσε ότι αντιμετωπίζουν με δημοκρατικό τρόπο χρόνια προβλήματα και χαρακτηριστικά ανέφερε την ηλεκτρονική παρακολούθηση της εκτέλεσης ενός δημόσιου ή ιδιωτικού έργου και το άνοιγμα ολιγοπωλίων, «των συστημάτων που σας υπηρετούσαν τόσα χρόνια», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.