«Ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πίεζε για να πουληθεί η Τράπεζα Αττικής σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί», κατήγγειλε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ads

Ο Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας πίεζε ώστε το ταμείο των μηχανικών να μην μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με σκοπό η τράπεζα να δοθεί στους ιδιώτες «για ένα κομμάτι ψωμί».

Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις στην Τράπεζα Αττικής παίρνονταν από στελέχη που είχαν σχέσεις με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όπως ο διευθυντής  του γραφείου του Βαγγέλη Βενιζέλου και η διευθύντρια του γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα, κ. Ζευγώλη, η οποία παραιτήθηκε και πήρε θέσεις στην Τράπεζα Αττικής.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας για την Τράπεζα Αττικής αναρωτώμενος γιατί αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

Παράλληλα, προκάλεσε την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν αν εξυπηρετούν τα δάνεια που έχουν πάρει από την Τράπεζα Αττικής.

Ads

Για τον Καλογρίτσα

Ακόμη είπε ότι «από το υπουργείο Υποδομών όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία του Καλογρίτσα δεν έχει πάρει ούτε ένα έργο. Έγινε διαγωνισμός για το Πάτρα – Πύργος, θα δούμε αν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα τον κατοχυρώσει».

Ο υπουργός Μεταφορών υπενθύμισε επίσης τις σχέσεις συνεργατών του Χρήστου Καλογρίτσα με τη Ν.Δ.

«Ο Καλογρίτσας έχει και στη ΝΔ επαφές. Ο συνεταίρος του στην GPO, ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη», πρόσθεσε.