Συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει στη Λέσβο με μετανάστες και πρόσφυγες δηλώνει η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον, που συνεχίζει  να επισκέπτεται τις ακτές του νησιού, όπου αποβιβάζονται καθημερινά πρόσφυγες, αλλά και τον καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ και το Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών.

Ads

Την Τετάρτη η Σούζαν Σάραντον επισκέφτηκε το κέντρο καταγραφής της Μόριας. Εκεί συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που συνοδευόμενος από την αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, εξέταζαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία καταγραφής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιάννης Μουζάλας κατά τη συνομιλία που είχε με τη Σούζαν Σάραντον την ενημέρωση για τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που διαχειρίζεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός των αισθημάτων αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και προπάντων οι κάτοικοι των νησιών, ενώ υπογράμμισε την πρακτική των Τούρκων διακινητών που στέλνουν ανθρώπους στον θάνατο.

Από την πλευρά της η Σούζαν Σάραντον είπε στον υπουργό πως θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Ads

Η Σούζαν Σάραντον κάλεσε τη « διεθνή κοινότητα να δει τι συμβαίνει σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη και να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος». Παράλληλα αποκάλυψε πως ετοιμάζει ντοκυμαντέρ για το προσφυγικό, με επίκεντρο την παραθαλάσσια περιοχή από την Εφταλού προς τη Σκάλα Συκαμνιάς και τον καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ.