Την πεποίθηση ότι θα ήταν προτιμότερο ο Αλέξης Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Σημείωσε πάντως πως ο πρωθυπουργός είχε άλλη άποψη και «φυσικά τη σεβόμαστε».
 

Ads

«Άλλωστε η αντιπολίτευση του σήμερα πιστεύω πως είναι η κυβέρνηση του μέλλοντος. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ακούμε τις διαφορετικές απόψεις» πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Σημείωσε δε ότι θα είναι στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη και «βοηθός σε ό,τι χρειαστεί το Ποτάμι».
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του σημείωσε ότι θα βοηθήσει τις μεταρρυθμίσεις αν τις αποφασίσει η κυβέρνηση, καθώς και σε όποια σύγκρουσή της για τη φοροδιαφυγή και την πάταξη της διαφθοράς. «Μένει η κυβέρνηση να κάνει τις κινήσεις κι εμείς θα είμαστε αρωγοί» υποστήριξε.
 
Ο ίδιος πρότεινε την πραγματοποίηση την άνοιξη μεγάλης ευρωπαϊκής διάσκεψης στην Αθήνα, με τον τίτλο «Η Ευρώπη είναι εδώ», την οποία θα στηρίξει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την παρουσία του.