Συγχαρητήρια για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τηλεφωνικά στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει σε μια «αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση». Εξέφρασε επιπλέον την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Αθήνα πριν μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
 

Ads

Συγκεκριμένα, στην επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε: «Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, μια τεράστια επιτυχία.
 
»Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση. Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή».

Συγχαρητήρια και από τον Ολάντ
 
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη με επίσημη ανακοίνωσή του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές.
 
Ο Φρανσουά Ολάντ υπενθυμίζει «τη φιλία η οποία συνδέει τη Γαλλία και την Ελλάδα» και εκφράζει τη διάθεση για συνέχιση των στενών σχέσεων των δύο χωρών «με στόχο την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, σε πνεύμα προόδου, αλληλεγγύης και ευθύνης, θεμελιακών ευρωπαϊκών αξιών τις οποίες μοιραζόμαστε».