«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει, αν η έκθεση της τρόικας δείχνει ότι υπήρξε κάποια πρόοδος», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ads

 
Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ανέφερε πως η έκθεση της τρόικας πιθανόν να διαπιστώνει πως δεν έγιναν αρκετά ή δεν έγιναν όσα αναμένονταν, αλλά αν δείχνει πως υπήρξε πρόοδος, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει.
 
Ο Μάρτιν Σουλτς επισήμανε ότι η βασική αρχή «είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωζώνης και αυτή είναι η βασική προυπόθεση για όλα τα άλλα, διότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι σήμερα επενδύει σε ευρώ και αύριο θα πληρωθεί σε δραχμές».
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο ημέρες σε συνέντευξή τους την αυστριακή κρατική τηλεόραση είχε τονίσει πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα και την Ισπανία, για να βάλουν ξανά σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να μην τους επιβληθεί άγρια λιτότητα