Μέσα σε φορτηγό που μετέφερε βαμβακόσπορο, βρήκαν τον θάνατο οι τρεις νεαροί Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας 20-23 χρόνων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα ριγμένα δίπλα από τον εθνικό δρόμο Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, στην διασταύρωση Πάργας.

Ads

 
Ίχνη βαμβακόσπορου βρέθηκαν τόσο στο σημείο που εντοπίστηκαν τα πτώματα, όσο και στα ρούχα τους, από τους αστυνομικούς αλλά και τον ιατροδικαστή, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, που έκανε επιτόπου αυτοψία.
 
Και οι τρεις βρίσκονταν σε κρύπτη μαζί με συμπατριώτες τους προκειμένου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να περάσουν με πλοίο κρυφά στην Ιταλία και πέθαναν από ασφυξία.
 
Αυτή την περίοδο δεκάδες φορτηγά μεταφέρουν βαμβακόσπορο μέσω της Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, ενώ καταγράφηκαν και εντοπισμοί παράνομων μεταναστών ανάμεσα στον βαμβακόσπορο σε τουλάχιστον άλλα δύο φορτηγά πριν από μέρες.
 
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το φορτηγό πάνω στο οποίο βρήκαν τον θάνατο οι τρεις Αφγανοί, είχε ξεκινήσει από την Αθήνα. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις.
 
Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία Θεσπρωτίας γνώριζε λίγες μέρες πριν βρεθούν τα πτώματα για τους θανάτους και έγιναν έρευνες αλλά δεν είχε βρεθεί τίποτε. Κάποιος από τους μετανάστες που ήταν στο φορτηγό, ειδοποίησε συγγενικά πρόσωπα των τριών νεαρών στο Αφγανιστάν και αυτοί με την σειρά τους, συγγενείς στην Αθήνα. Οι τελευταίου τηλεφώνησαν στην Αστυνομία, αλλά δεν είχαν ακριβή στοιχεία για το σημείο που τοποθετήθηκαν τα τρία πτώματα. Μέσω αυτών των ανθρώπων η Αστυνομία, αναζητεί τώρα στους Αφγανούς που βρίσκονται στην Ιταλία, τα στοιχεία για τους διακινητές και να φθάσει στον εντοπισμό τους.