Αίσθηση προκάλεσε το νέο κρεσέντο ης βουλευτή Σοφίας Βούλτεψη στη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, η οποία καταφέρεται εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, συνεχίζοντας τις απόψεις που έχει διατυπώσει σε άρθρο της, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις για τη συλλογιστική του.

Ads

Μιλώντας ως Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Εσωτερικών που συζητά το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο,  επανέλαβε τη θέση της πως δεν υπήρχε λόγος να πάει η Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου στη Λιβύη, προκαλώντας αντιδράσεις στην αίθουσα της Γερουσίας όπου διεξάγεται η συζήτηση.

Μάλιστα, την ώρα που η Σοφία Βούλτεψη επιχειρηματολογούσε εναντίον της συμμετοχή της Ελλάδας στο Βερολίνο – όπου δεν κλήθηκε- ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο δελτίο του ALPHA παραδεχόταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στο Βερολίνο για να θέσει τις απόψεις της.

Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, την ώρα που η Σοφία Βούλτεψη επέμενε, σε έντονους τόνους να μιλά εναντίον του Βερολίνου, βουλευτές από όλες τις πτέρυγες, της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης, της επεσήμαναν ότι η  άποψή τους διαφοροποιείται αισθητά από το κόμμα της με τη βουλευτή να επιμένει ότι εκφράζει προσωπική της άποψη.

«Πάσα» Χαρακόπουλου σε Θεοδωρικάκο και απάντηση Αυγέρη

Ads

Στην ίδια Επιτροπή  συνέβη και δεύτερο ενδιαφέρον περιστατικό όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανοίγοντας τη συνεδρίαση για τον εκλογικό νόμο αστειεύτηκε λέγοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να απαντήσει για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και αμέσως ο Τ. Θεοδωρικάκος πήρε το λόγο για να διευκρινίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Άμεσα το λόγο πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη που σημείωσε ότι ο “αστεϊσμός” Χαρακόπουλου είχε σαν στόχο να ανακινήσει τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών δίνοντας την ευκαιρία στον Υπουργό να απαντήσει πως “θεωρώ ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση ήθελε για επικοινωνιακούς και πάλι λόγους να φέρει στο προσκήνιο μια – υποτίθεται- κατηγορηματική απάντηση σε σχέση με τα σενάρια που διακινούνται για διπλές εκλογές.”