Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρθηκαν με αλιευτικό σκάφος οι 12 αλλοδαποί ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που χθες βράδυ προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Ads

Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυνελέξουν το πλήρωμα- ( 9 Ουκρανούς και 3 υπηκόους Αζερμπαϊτζάν} από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.

Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε ενώ οι ναυτικοί τελικά περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της ΜΥΑ.

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή όπου προσάραξε το φορτηγό πλοίο ήταν δυσμενείς.

Ads

Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο φορτωμένο με 2.700 τόνους αλεύρι, πήρε νερά στο μηχανοστάσιό του.

Οι 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, μέλη του πληρώματος, είχαν βρει καταφύγιο σε σπηλιά σε δυσπρόσιτο σημείο της βραχονησίδας, όπου εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού που προσπαθούσαν απο την Παρασκευή το βράδυ να προσεγγίσουν και να τους διασώσουν.