Ένα κοριτσάκι 5 ετών, ο πατέρας της και άλλοι δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, όταν ταχύπλοο εμβόλισε με ταχύτητα τουριστικό σκάφος με 25 επιβαίνοντες, ανάμεσα στην Πέρδικα και στο νησάκι της Μονής, ανοιχτά της Αίγινας.

Ads

 
Κατά την επιχείρηση διάσωσης στην οποία μετέχουν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, αλλά και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικού Ναυτικού, διασώθηκαν 21 άτομα. Οι τραυματίες είναι 16, μεταξύ αυτών πέντε σε σοβαρή κατάσταση, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Ελαφρά τραυματισμένη είναι και η τραγική μητέρα, της 5χρονης που έχασε στο δυστύχημα και τον σύζυγό της.

image

Ads

Στο ΚΑΤ έχει μεταφερθεί μια 29χρονη η οποία έχει υποστεί ακρωτηριασμό στην αριστερή κνήμη προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για επανασυγκόλληση του ακρωτηριασμένου άκρου.

image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Και τέταρτος νεκρός από τη σύγκρουση βάρκας με ταχύπλοο στα ανοιχτά της Αίγινας

• Αυτό είναι το ταχύπλοο που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στην Αίγινα

Ένας 16χρονος ο οποίος παρουσιάζει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μαζί με δυο άλλους ελαφρύτερα τραυματισμένους, ενώ ο 5ος τραυματίας είναι αστυνομικός και νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

image

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατούνται οι τρεις επιβαίνοντες στο ταχύπλοο, ενώ συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης.

image

Πλέον διενεργείται η προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, αλλά και ποιός ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους.

image

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Δρίτσας: Εγκληματικό ανθρώπινο λάθος

«Πρόκειται για μια παράλογη συμφορά, αδικαιολόγητη. Προς το παρόν με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, είναι απολύτως αναιτιολόγητη».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για το πολύνεκρο δυστύχημα στην Πέρδικα, τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση κάποιων εκ των αγνοουμένων.

«Φυσικά οι ευθύνες αναζητούνται να καταγραφούν με όλη την σοβαρότητα και την αυστηρότητα», τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας, υπογραμμίζοντας ότι «το πρώτο φυσικά μέλημα πριν από αυτό, είναι η διάσωση όσων ακόμα ενδεχομένως βρίσκονται, εάν και οι ελπίδες έχουν πια εξασθενήσει, αλλά ακόμη οι έρευνες για την εξεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται γιατί δεν έχουμε ακριβή αριθμό, με αντικειμενικό τρόπο, επιβαινόντων στο μικρό σκάφος που μετέφερε τους επιβαίνοντες από την Πέρδικα στην Μονή. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε 48 ώρες τις έρευνες όπως λένε οι κανονισμοί ακόμη και εάν όλες οι ενδείξεις λένε ότι μάλλον δεν έχουμε άλλον αγνοούμενο».

Αναφερόμενος στους τραυματίες ο δήλωσε ότι «οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής, κάποιοι είναι σε ελαφρότερη κατάσταση κάποιοι είναι σε βαριά. Οι νεκροί είναι τέσσερις δυστυχώς, μεταξύ αυτών ένα μικρό παιδί, πατέρας και παιδί και ο κυβερνήτης του μικρού σκάφους. Όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από θάλασσα και ειδικά από την περιοχή της Πέρδικας και της Μονής θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν αυτό να οφείλεται σε αυτό που λέμε ατύχημα ή έστω δυστύχημα. Είναι ένα εγκληματικό ανθρώπινο λάθος και θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν με απόλυτη αυστηρότητα».

«Ούτε αυτό δεν φτάνει, δεν πρέπει να φτάνει σε αυτά τα γεγονότα και φυσικά έστω και εκ των υστέρων και σε αυτό θα βγουν συμπεράσματα για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια συμβάντα. Ο κυβερνήτης του σκάφους είχε δίπλωμα, όλες οι λεπτομέρειες εξετάζονται σε βάθος, οι ελαφρά τραυματισμένοι παρέμειναν στο νησί για να δώσουν κατάθεση», κατέληξε ο Θοδωρής Δρίτσας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ