«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε σε νέα του παρέμβαση ο Γερμναός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ads

Σημειώνεται ότι χθες κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι ενδεχομένως δεν καθίσταται αναγκαία και χρηματοδοτικά η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Είπε επίσης ότι το Ταμείο πρέπει να καταλήξει τι θέλει, λέγοντας ότι όταν έρχονται στην Ελλάδα οι εκπρόσωποί του ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουν οι Ευρωπαίοι και όταν μιλούν με τους Ευρωπαίους, ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουμε εμείς.

Σημειώνεται ότι στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρίτο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας, με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και ευρωπαϊκούς κύκλους να του δείχνουν την πόρτα της εξόδου (αν αυτό καταστεί οικονομικά εφικτό), αλλά και το ίδιο το Ταμείο να εκφράζει τις επιφυλάξεις του.

Ο ελληνικός και ευρωπαϊκός προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι η λάθος συνταγή που το ΔΝΤ επιμένει να εφαρμόζει, μπορεί να αποφευχθεί αν βρεθεί μία… εν οικώ εναλλακτική.

Ads