Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού αντιμετωπίζει μεγάλο τμήμα του δήμου Νότιας Κέρκυρας, το τελευταίο διάστημα, με τους κατοίκους να είναι δίχως νερό εδώ και μέρες.

Ads

Όπως καταγγέλλουν πολίτες στο Tvxs.gr: «Eίναι πολύ σοβαρό, είμαστε 4 μέρες χωρίς νερό στην Λευκίμμη Κερκύρας. Και δεν φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα. Δεν έχουμε νερό για τουαλέτα, για πλύσιμο, για καθαριότητα. Κοροΐδία από την ΔΕΥΑΚ».

Η ΔΕΥΑΚ από την πλευρά της με ανακοίνωση ενημερώνει «ξερά» πως «σας γνωρίζουμε ότι το έλλειμμα νερού που παρατηρείται αυτό το διάστημα στις περιοχές Λευκίμμης και Κορισσίων οφείλεται σε σοβαρό υποβιβασμό της στάθμης των γεωτρήσεων του Νεοχωρακίου.

Στην παρούσα φάση γίνονται ερευνητικές γεωτρήσεις για την εξεύρεση νερού χαμηλότερης στάθμης και προσπάθειες μείωσης διαρροών. Με βάση την εξέλιξη των ερευνητικών εργασιών θα ενημερωθείτε με νεότερες ανακοινώσεις στις επόμενες μέρες».

Ads

Το πρόβλημα καταγγέλλει και η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας που με ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Οι αιτίες και οι υπεύθυνοι, τους οποίους αναζητήσαμε, χάνονταν μέσα στο γενικό κλίμα ανοργανωσιάς, ανευθυνότητας και διάλυσης της ΔΕΥΑΚ. Ποιος διοικεί; Ποιος φταίει; Σε ποιόν να απευθυνθούμε; Οι κάτοικοι της Ν. Κέρκυρας αναζητούσαν ευθύνες από το Δήμαρχό τους. Εκείνος απαντούσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί είναι μειοψηφία και δεν εισακούονται οι φωνές του.

Μόλις χθες (2/12/2020) μάθαμε για ποιόν ακριβώς λόγο δεν υπάρχει νερό στη Νότια Κέρκυρα. Δεν μπορεί πλέον να αντληθεί νερό από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις. Προφανώς κατέβηκε η στάθμη των υδάτων. Τώρα κάνουν νέες γεωτρήσεις, βαθύτερες για να μπορούν να αντλήσουν νερό. Λένε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αποκατάσταση της υδροδότησης. Και μέχρι τότε τι θα γίνει;

Ο Δήμαρχος Ν. Κέρκυρας ζητάει να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναρωτιόμαστε τώρα κατάλαβαν ότι κατέβηκε η στάθμη των υδάτων; Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο μηδέν; Δεν έγινε νωρίτερα αντιληπτό; Δεν υπάρχει τεχνολογία ή δεν ασχολούνταν κανένας με αυτό; Ποιος θα απαντήσει στο λαό της Νότιας Κέρκυρας; Φταίει μόνον η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ; Κανείς άλλος; Σίγουρα φταίει το πλαίσιο λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ αφού είναι επιχείρηση που πουλά και λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς και είναι ανεξέλεγκτη από τα Δημοτικά Συμβούλια».