Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά την πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.

Ads

Με σύνθημα «Λευτεριά στην Ηριάννα» κάποιες εκατοντάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μοναστηρακίου για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας και του Περικλή.

Κατά τη διάρκεια πορείας στην Ερμού σημειώθηκαν επεισόδια, όταν ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον ανδρών των ΜΑΤ, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Άγνωστοι έσπασαν αρκετές βιτρίνες και ένα μηχάνημα ATM στην Ερμού, ενώ η πορεία στη συνέχεια διαλύθηκε και κάποια άτομα κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια.

Ads

Νωρίτερα το απόγευμα, έξω από τα δικαστήρια και μετά το “όχι” στην αποφυλάκιση της Ηριάννας, προκλήθηκε ένταση  όταν μια ομάδα από τους συγκεντρωμένους άναψαν φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην οδό Ιπποκράτους, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία.