«Καθώς οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων έκοψαν τον βήχα στον έλληνα υπουργό Οικονομικών σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, δηλώνει και αυτός σήμερα, παρά τα όσα προ ολίγων εβδομάδων διέδιδε, πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τονίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης και δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. 

Ads

«Άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος (ο υπουργός Οικονομικών), παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται αναμένοντας το νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει γραφτεί από τους πιστωτές στο Βερολίνο», σχολιάζει ο κ. Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, επίσης, ότι «η σημερινή κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα». «Οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές στα σχολεία δεν θα επιτρέψουν να τους διαλύσουν κι άλλο τη ζωή. Θα επιστρέψουν τα τελεσίγραφα στους συντάκτες τους, γιατί δεν αξίζει στην πατρίδα μας μια τέτοια κυβέρνηση σαν τη σημερινή», καταλήγει.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική

Ads

«Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να «φωνάξει από κάποια συνιστώσα κάποιον ειδικότερο να του εξηγήσει», καθώς «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιούργησε αυτή την προσωρινή αύξηση χρέους, ενώ το Δημόσιο έχει εξασφαλιστεί ισοδύναμα».