Αποδείχθηκε πως το σενάριο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν καταστροφικό, για αυτό σκεφθήκαμε τον λαό και προχωρήσαμε στον επώδυνο συμβιβασμό, ήταν η άποψη που διατύπωσε ο υπουργός παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ads

Ο Πάνος Σκουρλέτης κάνοντας την αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για υποτίμηση των δυσκολιών και του συσχετισμού δυνάμεων καθώς και για κατάρρευση βεβαιοτήτων, όπως εκείνης ότι μια ελληνική στάση πληρωμών θα προκαλούσε οικονομικό ντόμινο.

«Μπορεί κάποιος να κάνει την συμφωνία λιγότερο επώδυνη, εκτός από εμάς;» είπε ο κ. Σκουρλέτης, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι «είναι ρίσκο». Φέροντας ως παράδειγμα τα όσα διημείφθησαν με τον ΑΔΜΗΕ, τόνισε την αναγκαιότητα επεξεργασμένου σχεδίου και επισήμανε τόσο τις δυσκολίες αλλά και την σημασία της πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης τοποθετήθηκε κριτικά απέναντι σε πλευρές της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ανά φάσεις το κόμμα υπέπεσε στον λαϊκισμό.

Ads

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι απέναντι στις «διεθνοποιημένες
παραγωγικές σχέσεις του καπιταλισμού» πρέπει να αντιταχθεί «ένα διεθνοποιημένο σχέδιο από την αριστερά και επ’ αυτού να δούμε πως θα προχωρήσουμε».