Λελογισμένη μοριοδότηση και αύξηση του ορίου ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ στα 50 προβλέπει η τροπολογία για τους ΟΤΑ που κατατέθηκε στη Βουλή, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

Ads

«Θα δώσουμε άλλα πέντε χρόνια, να είναι 50 δηλαδή το όριο που είναι απαγορευτικό να συμμετέχει κανείς στον διαγωνισμό και θα υπάρξει και μια λελογισμένη μοριοδότηση. Δεν θέλουμε να κάνουμε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό, αλλά όμως μια εμπειρία που έχει αποκτηθεί από αυτούς τους ανθρώπους τους τελευταίους 18-20-24 μήνες πρέπει να υπολογιστεί», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης τονίζοντας ότι οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό και πως υπάρχει η ανάγκη διενέργειας διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Η τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί την Τρίτη στην ολομέλεια προς ψήφιση, προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Ads