Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης πήρε τον λόγο μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππάς, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Ads

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή ότι «εσείς οι ίδιοι ενέχεστε σε δολοφονίες σας γνωρίζει καλά ο λαός», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Χρήστου Παππά, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λόγο «για ιδεολογήματα τα οποία στηρίχθηκαν σε εκατομμύρια νεκρούς και στα γκούλακ», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συντάσσεται με τις δυνάμεις κατοχής των δανειστών».

«Δεν έχετε δικαίωμα να επικαλείστε την κοινωνική ευαισθησία όταν υπερασπίζεστε τα κρεματόρια, ό,τι πιο επαχθές έχει υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία» τόνισε με ένταση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε επίσης απευθυνόμενος στους χρυσαυγίτες βουλευτές που φώναζαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι «ενέχεστε για δολοφονίες» κι ότι «οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν την φωνή της Δημοκρατίας» και τους προέτρεψε να καθίσουν κάτω και να πάνε «να πουλήσουν προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».

Ads

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος ζήτησε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν.

Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, ενώ δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική πάλη που έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=tlgve50HNIY]