«Η πρόταση για το ντιμπέιτ ισχύει έστω και τώρα», δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να μετάσχει στην τηλεμαχία που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ads

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον RealFm, σε ερώτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεμαχία μεταξύ του Αν. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα  και την αρνητική απάντηση από πλευρά ΝΔ, σημείωσε:

«Δεν καταλαβαίνω αυτά που άκουσα από την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ότι πρόκειται για μία πρόταση επικοινωνιακού πυροτεχνήματος. Αν είναι κάτι τέτοιο, ας αποδεχθούν την πρόταση έτσι ώστε το επικοινωνιακό πυροτέχνημα να αποκτήσει περιεχόμενο και να γίνει διάλογος».

«Αρχίζει και διαμορφώνεται μία αρνητική παράδοση», εκτίμησε ο Π. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «εκεί που είχαμε συνηθίσει και αναζητούσαμε πως θα γίνει με καλύτερους όρους ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, από τις προηγούμενες εκλογές, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, αποφεύγουν αυτού του είδους πολιτική αντιπαράθεση».

Ads

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Σαμαράς αποτελεί πρωτοφανές παράδειγμα Πρωθυπουργού που αποφεύγει κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση. Μόνιμα απών από το κοινοβούλιο, αρνείται τώρα για μια ακόμη φορά να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ και να υπερασπιστεί με επιχειρήματα την πολιτική του».

Επίσης, αναφέρεται ότι «δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός που κάνει πολιτική μόνο μέσα από “διαγγέλματα” ψεύτικων υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό και μέσα από τις μονταζιέρες της Συγγρού, ενώ φυγομαχεί από τη ζωντανή πολιτική αντιπαράθεση».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «μοναδική του πρόθεση και πυξίδα είναι το μνημόνιο και τα μόνα συμφέροντα που υπερασπίζεται είναι αυτά των δανειστών. Και αυτά κανείς δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί όταν αναγκάζουν τους πολίτες να περιμένουν σε ουρές για μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα».