«Η δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη, χωρίς παρεμβάσεις, να κάνει το έργο της» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, όπου κατέθεσε για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών.

Ads

 
«Είμαστε εδώ σήμερα για να βοηθήσουμε ακριβώς το έργο της δικαιοσύνης. Θα ήθελα να κάνω όμως κάποιες επισημάνσεις. Οι υποκριτικές κραυγές, η κινδυνολογία, η προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας εκ μέρους της κυβέρνησης αποτελεί μια συνειδητή επιλογή που έναν σκοπό μόνο έχει. Να μπορέσει να συγκαλύψει το φιάσκο που υπέστη από την υπόθεση της δήθεν αποχώρησης από το μνημόνιο και το ΔΝΤ» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
 
«Νομίζω ότι στο λάκκο που σκάβει η κυβέρνηση θα πέσει πρώτα απ΄ όλα η ίδια. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα ανταποκρίνεται στους πραγματικούς συσχετισμούς που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία για να μας βγάλει από την κρίση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 
 

Ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στη δικαστική έρευνα της υπόθεσης περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αργότερα θα καταθέσει ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς.
 
Χθες κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας Kontra News, στην οποία δημοσιεύθηκε άρθρο, σύμφωνα με το οποίο έχει συγκροτηθεί «κουμπαράς», προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την προεδρική εκλογή. Ο Αιμίλιος Λιάτσος επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο για τις πληροφορίες του και τόνισε πως είχε αξιόπιστες πηγές.