«Πρόκειται για κάποια μορφή πίεσης εν όψει της παραπομπής των προβλημάτων της σύμβασης που έχει με το δημόσιο σε διαιτητικό όργανο», είπε στον Αlpha 989 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την απόφαση τη Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. 

Ads

Έκανε μάλιστα λόγο για αλλεργία της εταιρείας στα συμπεφωνημένα. Ακόμη, παρατήρησε ότι πρόκειται για μια κίνηση εξαίρεσης σε αυτό που διαμορφώνεται ως εικόνα στον τομέα των επενδύσεων και ότι υπάρχει μια πολιτική διάσταση, καθώς το θέμα δεν προέκυψε το Σαββατοκύριακο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε στρεβλή την εικόνα ότι είχαν σταματήσει οι εργασίες και ότι μπλόκαρε η επένδυση εξαιτίας των δικών του ενεργειών ως υπουργού Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα με την επένδυση δεν ξεκίνησαν με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Μαντάς: Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια 

Ads

Ως «σήμα επιτάχυνσης της διαπραγμάτευσης και τελικής διαπραγμάτευσης» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς την ανακοίνωση της ELDORADO για την επένδυσή της και την αναστολή λειτουργίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως πρόκειται, με σκακιστικούς όρους, για μια «κίνηση επιθετικής στρατηγικής» και διερωτήθηκε γιατί, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαιτησία με το Δημόσιο, αποφάσισε να κάνει, σε αυτήν τη συγκυρία, αυτή την κίνηση.

«Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια» σημείωσε ο κ. Μαντάς και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και τι προβλέπεται από τους νόμους και το Σύνταγμα τους κράτους».