Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ ότι με εντολή του κ Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα και η ΝΔ, πρόσθεσε, έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή

Ads

Όπως είπε ο υπουργός στον Alpha σε πάρα πολλούς δήμους γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών ενώ στην Αθήνα μετά την αναστολή της απεργίας της ΠΟΠ- ΟΤΑ το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο.

«Η κυβέρνηση δρομολογεί μέσω διαγωνισμού μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα και εξασφαλίζει τις θέσεις των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός και συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «παρόλα αυτά με την ψήφο της γαλάζιας ΔΑΚΕ επιλέγεται οι τόνοι των σκουπιδιών να παραμείνουν στους δρόμους χάρη επιχειρηματικών συμφερόντων».

Όπως τόνισε ο κ. Σκούρλέτης «την κύρια ευθύνη την έχει η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι όμηροι της ιδεοληψίας τους δεν νοιάζονται για την δημόσια υγεία και εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ads

Αντίθετα η κυβέρνηση έδωσε μια λύση συμβατή με το τι είναι κοινωνικό δίκαιο και παράλληλα να σέβεται το νομικό δίκαιο, συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ότι είναι αδιέξοδη η συνέχιση της πορείας αυτής. Αυτή η υπόθεση το αργότερο ως την Πέμπτη θα έχει λήξει. Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία με όσα μέσα διαθέτουμε» σημείωσε κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Σκουρλέτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια

«Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, με τίτλο: «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και τα συμφέροντα δεν την αφήνουν!».

«Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ΝΔ και ο αντιπρόεδρός της, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις «ΝΔ» και «εργολάβοι» ταυτίζονται».