Η 76χρονη κάτοικος της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, που είχε γίνει γνωστή καθώς κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων είχε σταθεί απέναντι στα ΜΑΤ και τραγουδούσε πριν εκείνοι επιτεθούν με χημικά, κλήθηκε από την Αστυνομία σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για άσκηση παράνομης βίας. Η κλήση αφορά την διαμαρτυρία κατοίκων που έκλεισαν το δρόμο για το εργοτάξιο των Σκουριών, στις 12 Ιουνίου 2013.

Ads

Κατά την δικογραφία, η ηλικιωμένη μαζί με άλλους 25 κατοίκους της Μ. Παναγιάς, που επίσης έχουν δεχτεί κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση για την ίδια κατηγορία, έκλεισαν το δρόμο και παρεμπόδισαν λεωφορείο με εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός» να πάνε στο χώρο εργασίας τους. Οι αρχές ερμηνεύουν το κλείσιμο του δρόμου σαν άσκηση παράνομης βίας. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν ακόμη 11 άτομα, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, για παρόμοια διαμαρτυρία που σημειώθηκε στις 22 Απριλίου 2013. 

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι χθες αποφυλακίστηκαν δύο από τους προφυλακισθέντες των Σκουριών με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.