Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στα Χανιά, όταν ένα δέντρο που έπεσε στο δρόμο λόγω των θυελλωδών ανέμων, καταπλάκωσε διερχόμενο όχημα και σκότωσε τον οδηγό. 

Ads

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Σούδας. Στο σημείο έσπευσαν άντρες του ΕΚΑΒ που διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του 64χρονου οδηγού ήταν ακαριαίος. 

image

image

Ads

image

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη 

Θυελλώδεις είναι οι άνεμοι στο νησί κάτι που δημιουργεί προβλήματα και στις συγκοινωνίες. Το πρωί 539 επιβάτες του πλοίο «Έλυρος» έμειναν για ώρες στα ανοιχτά του λιμανιού της Σούδας, καθώς λόγω των ανέμων ήταν αδύνατο το πλοίο να δέσει στην προβλήτα. Κατάφερε να δέσει μετά τις 10:00 το πρωί και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλείς. 

Επίσης δυο πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Κατόπιν το αεροδρόμιο έκλεισε μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι. Ακυρώσεις πτήσεων έχουν γίνει και στο αεροδρόμιο των Χανίων. 

Και δυο πυρκαγιές 

Παράλληλα δυο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. 

Στο Σφηνάρι Κισσάμου, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες από τις 7.30 το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στη δεύτερη πυρκαγιά στη Σφάκα Σητείας καίγεται δασική και αγροτική έκταση, με τους ανέμους να φτάνουν τα 9 Μποφόρ.