Βρετανικά δημοσιεύματα δίνουν μια νέα διάσταση στα πιθανά κίνητρα του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν. 

Ads

Τα βρετανικά ΜΜΕ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δολοφονία της 20χρονης λόγω της βρετανικής καταγωγής της. Με ρεπορτάζ η Mirror και η Daily Mail παρουσιάζουν μια νέα πτυχή της υπόθεσης, σημειώνοντας πως ενδεχομένως αυτό που αποδείχθηκε «μοιραίο» για την Κάρολαϊν να ήταν κάτι που είχε ανακαλύψει για τον 33χρονο. 

Σύμφωνα με τα δύο δημοσίευμα που επικαλούνται πηγές από την αστυνομία, ο πιλότος ίσως να ήταν μπλεγμένος σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η Mirror αναφέρει ότι ενδεχομένως χρησιμοποιούσε το ελικόπτερο για να μεταφέρει ποσότητες των ναρκωτικών πανίσχυρων καρτέλ. Προσθέτει επίσης πως οι έρευνες στρέφονται και γύρω από τα οικονομικά του ζευγαριού, και εκφράζονται προβληματισμοί για το που έβρισκε ο 33χρονος τα χρήματα για να ζει το ζευγάρι με αυτόν τον τρόπο. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχαν κάνει διακοπές στο Ντουμπάι ενώ αγόρασαν σπίτι αξίας 170.000 ευρώ .

Ads

Έτσι, όπως λέει η Mirror, δημιουργούνται υποψίες για την προέλευση των χρημάτων. Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως είναι πιθανό η νεαρή κοπέλα να ανακάλυψε τα όσα έκανε ο γυναικοκτόνος, και αυτός τελικά να την σκότωσε.

Ο πατέρας της Κάρολαϊν δήλωσε στην Mirror πως η κόρη του είχε ηθική και πως θα απειλούσε ότι θα τον αφήσει αν ανακάλυπτε εμπλοκή με ναρκωτικά. Προσέθεσε πως φαίνεται να υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από όσα ακούγονται στη χώρα μας σχετικά με το θέμα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Daily Mail αναφέρει πως η Ελληνική Αστυνομία φοβάται ότι ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπορεί να μετέφερε ναρκωτικά για καρτέλ και να σκότωσε τη βρετανίδα σύζυγό του όταν εκείνη το ανακάλυψε.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα «τις θεωρίες για πιθανή ανάμειξη του συζύγου της Καρολάιν σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά πυροδότησε μια έρευνα στα οικονομικά του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, η οποία αποκάλυψε ότι ζούσε μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια, παρότι εισέπραττε ένα απλό μισθό πιλότου».

«Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το ζευγάρι είχε πρόσφατα αγοράσει ένα οικόπεδο αξίας σχεδόν 55.000 ευρώ, είχε “σχεδιάσει” ένα σπίτι 162.000 ευρώ και είχε απολαύσει μια ακριβή απόδραση στο Ντουμπάι» σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τα ευρήματα αυτά, λέει η αστυνομία, υποδεικνύουν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μπορεί να είχε μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος και να σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν όταν εκείνη έμαθε από πού προέρχονταν τα χρήματα».

Δεν διαψεύδει η ΕΛΑΣ την έρευνα

«Οι μυθοπλασίες δεν αφορούν το κράτος» δήλωσε μιλώντας για το ζήτημα στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου  ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, και συνέχισε: «Όταν υπάρχουν στοιχεία, αξιολογούνται από τις δικαστικές Αρχές που ξέρουν να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους».

Συμπλήρωσε πως η αστυνομία είναι «εδώ και σε συνεργασία μαζί τους θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα».

Ερωτώμενος εάν διερευνάται αυτό το σενάριο, τόνισε πως «οι έρευνες δεν είναι αντικείμενο συζήτησης στον αέρα».