Σκληρή απάντηση δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στην επίθεση που δέχτηκε από τον υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη.

Ads

Ο Χ. Σπίρτζης επικεντρώνει στις επικρίσεις του Γ. Μανιάτη – με αφορμή το μποτιλιάρισμα στην Ιονία Οδό – για τις πολιτικές του επιλογές και απαντά με οξείς εκφράσεις ευχόμενος στον Γ. Μανιάτη «καλή συνέχεια στο ταξίδι του στο νεοφιλελευθερισμό». Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκεί όπου ανήκει, στο σοσιαλιστικό αριστερό χώρο.

Ο Γ. Μανιάτης με δήλωσή του χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον υπουργό Υποδομών «γενίτσαρο από επιλογή για μία υπουργική καρέκλα που επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε», ενώ πρόσθεσε πως «παρέλαβε τα έργα έτοιμα κατά 80%, και έδωσε πανωπροίκι στους εργολάβους» για να καταλήξει ότι ο Χ. Σπίρτζης «είναι ο ίδιος που υπηρετεί το κόμμα που καταψήφισε τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους».

Και φυσικά ο υπουργός Υποδομών απάντησε:
«Αν ίσχυαν στο παραμικρό τα όσα ο υπουργός του Αντώνη Σαμαρά κ. Μανιάτης ισχυρίζεται, τότε θα γινόμουν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ή πρωθυπουργού αντίστοιχης πολιτικής τοποθέτησης. Πράγμα που ήταν, είναι και θα είναι αδύνατο. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ταξίδι του στο νεοφιλελευθερισμό. Η παράταξη που με ανέδειξε είναι σίγουρο ότι δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στο χώρο των συμμαχιών με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Είναι εκεί που πάντα ήταν: στο σοσιαλιστικό αριστερό χώρο».

Ads