«Δυσμενή» μετάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μυκόνου έλαβε αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που ανήκε στην ομάδα αστυνομικών που φέρεται να ασχολούνταν με τη διαχείριση του παράνομου λογισμικού «Predator» στην ΕΥΠ και είχε προχωρήσει σε σχετική κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο ίδιος χαιρέτισε μάλιστα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη μετακίνηση, γράφοντας «καλό καλοκαίρι».

Η εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία της δικαστικής έρευνας αναφέρει ότι γίνονταν παρακολουθήσεις μέσω του παράνομου λογισμικού «Predator» από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή.

«Στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Η ομάδα αυτή φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός φέρεται να συνυπέγραφε το αίτημα παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρει συγκεκριμένα.

Ads

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέροντας ονόματα αστυνομικών σημειώνει ότι οι ίδιοι κλήθηκαν να καταθέσουν και αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε ύποπτες ενέργειες.

Επιπλέον, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης υπήρξε εντολή για άμεση αποχώρηση των εμπλεκόμενων αστυνομικών από την ΕΥΠ και να διασκορπιστούν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

Ωστόσο, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι στη συνέχεια αρκετοί από αυτούς μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταξύ των οποίων και ο προαναφερόμενος αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια, παρά την εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών, μετακινήθηκε στη Μύκονο.