Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε παρέμβασή του στο συνέδριο του Ποταμιού, τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί ένας «ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη δίχως έρμα Αριστερά».

Ads

«Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας, για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν», είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση, να μην μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της Ε.Ε.».

Απευθυνόμενος στους συνέδρους του Ποταμιού του κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά, πιέζοντας «να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς λόγο πολιτικολογίες».

Επισημαίνοντας την άμεση αναγκαιότητα να υπάρξει τρίτος πόλος ο Κώστας Σημίτης προέτρεψε όλους να επιδιώξουν «…την κοινή προσπάθεια με όλους όσοι σε μεγάλο βαθμό συμμερίζονται τους στόχους μας, για να δώσουμε δύναμη και πνοή σε μια παράταξη ανανέωσης». Όπως είπε «μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά για να αποκτήσει η χώρα κατεύθυνση και μέλλον. Να μην είναι όπως τώρα πειραματόζωο προσώπων που νοιάζονται μόνο για την εξουσία».

Ads