Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα η κηδεία της άτυχης 13χρονης που έπεσε νεκρή από πυρά ενός 34χρονου επιχειρηματία το βράδυ της Δευτέρας.

Ads

Η αστυνομία βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα αφού ο θανάσιμος τραυματισμός της 13χρονης έχει ξεσηκώσει τους Ρομά της Άμφισσας, οι οποίοι σύμφωνα με το tvstar ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Χθες, για περίπου μισή ώρα, εξαγριωμένοι Ρομά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης με λοστούς και ρόπαλα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου φερόμενου δράστη.

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Ads

Η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές», δηλώνοντας την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

«Εγώ ήμουν εδώ. Αυτός πήγε να πάρει το πιστόλι και σκότωσε το κορίτσι μου. Είδα το κορίτσι μου κάτω νεκρό» είπε χθες η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού μιλώντας στον Alpha.

Σημειώνεται ότι, ο φερόμενος ως δράστης διαφεύγει και αναζητείται από τις αρχές, ενώ η αστυνομία  έχει ήδη φυγαδεύσει τους συγγενείς του υπό τον φόβο αντιποίνων.