Για τις 23 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε η δίκη του Μάριου Ζέρβα που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων. Ο Μάριος Ζέρβας, είχε συλληφθεί στις 11 Μαρτίου του 2010 κατά την διάρκεια πορείας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου.

Ads

Το βαρύ κατηγορητήριο που του φορτώθηκε ήταν ότι κουβαλούσε εκρηκτικά, ενώ είχε προφυλακιστεί και για 43 ημέρες. Μιλώντας στο tvxs.gr η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ, είχε πει πως εάν καταδικαστεί κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της 10ετούς κάθειρξης.

Διαβάστε σχετικά: Μάριος Ζέρβας: Διεκδικώ μόνο την αθώωσή μου

Ο ίδιος, δε, σχολίασε στο tvxs.gr ότι «το μόνο που διεκδικώ είναι την αθώωσή μου».

Ads

Έξω από το Τριμελές Εφετείο αλληλέγγυοι στον Μάριο Ζέρβα έχουν καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης ζητώντας παράλληλα την αθώωσή του.

Την στήριξή τους εκφράζουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που δηλώνουν ότι «οι διατάξεις του «κουκουλονόμου» αφαίρεσαν από τους κατηγορούμενους το δικαίωμα να κρίνονται και από λαϊκούς δικαστές, θεωρώντας αξιόπιστους μόνο τους τακτικούς δικαστές. Η απόφαση αυτή δεν στερείται πολιτικής σκοπιμότητας, ενώ η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα, προσθέτοντας και άλλη ταλαιπωρία, σε ένα νέο άνθρωπο που όλα τα στοιχεία συνηγορούν στην αθωότητά του».

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να επιτελέσει το έργο της με αμεροληψία και αντικειμενικότητα, εξετάζοντας ενδελεχώς όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, μακρυά από την εσωστρεφή νοοτροπία ακραίων συντηρητικών αντανακλαστικών που σε αρκετές περιπτώσεις έχει επικρατήσει», προσθέτουν οι ΟΠ και συμπληρώνουν: «Η κατασκευή ενόχων -αποδιοπομπαίων τράγων- (και των πάντα “μεμονωμένων περιστατικών” όπως η υπόθεση ζαρντινιέρα, πράσινα παπούτσια κτλ) που λειτουργούν παραδειγματικά για τους πολίτες με απώτερο στόχο τον εκφοβισμό και την αποθάρρυνση της συμμετοχής τους στα κινήματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ούτε η καταστροφή της ζωής ενός νέου ανθρώπου που το παρουσιαστικό του αποτέλεσε το μοναδικό λόγο στοχοποίησής του, μπορεί να γίνει αποδεκτή στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης Πολιτείας».