Προβάδισμα της τάξης των 5,9 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής όπως αυτή καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με ποσοστό 33,1% και ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 27,2%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με  51% έναντι 30% που συγκεντρώνει η ΝΔ, με το 30% των ψηφοφόρων της να θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ads

 
Πιο αναλυτικά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,1%, ακολουθεί η ΝΔ με 27,2% και τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 12,1%.  Στο 5,8% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 5,1% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ 4,9% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει ποσοστό  2,5%. Στο 1,4% διαμορφώνεται το ποσοστό εκλογικής επιρροής για τους οικολόγους πράσινους, στο 1,7% για το ΛΑΟΣ ενώ το «άλλο κόμμα» αγγίζει το 6,1%.

image

image

Ads

image

 
Απαντώντας αυθόρμητα στην ερώτηση ποιο κόμμα πιστεύεται ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία απαντά ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 51%, η  ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό 30%. Δεν ξέρω/δεν απαντώ δηλώνει το 15% ενώ το 4% απαντά κάποιο άλλο κόμμα.
image

 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα των απαντήσεων των ψηφοφόρων των κομμάτων (σύμφωνα με την ψήφο στις εκλογές του 2012) στην ερώτηση για την παράσταση νίκης. Το 51% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι το κόμμα θα πάρει τις εκλογές, ωστόσο, το 30% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα τις κερδίσει. Οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το κόμμα τους θα κερδίσει τις εκλογές σε ποσοστό 68%, ενώ το 14% είναι πιο απαισιόδοξο. Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ καθώς το 48% δηλώνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις εκλογές ενώ το 37% δίνει τη νίκη στη ΝΔ.

image

Διαβάστε αναλυτικά:

  • Το τρίτο μέρος της δημοσκόπησης της Palmos για το Tvxs.gr σχετικά με τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων των κομμάτων και τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος

image