Άγνωστοι σημάδεψαν τους τοίχους σπιτιών ελεγκτών της ΣΤΑ.ΣΥ., τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα, που δημοσιοποίησαν πρόσφατα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στόχος ήταν τα σπίτια τριών γυναικών, οι οποίες είναι ελέγκτριες εισιτηρίων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου οι άγνωστοι έγραψαν: «(Όνομα γυναίκας ελεγκτού) ρουφιάνα ελεγκτής μένει εδώ. Έξω από την γειτονιά», στους πλαϊνούς τοίχους πολυκατοικίας, που μένει 43χρονη υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ, στου Ζωγράφου. Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 16ης Απριλίου 2016, με την υπάλληλο να ενημερώνει τις αστυνομικές αρχές.

Ήταν η τρίτη περίπτωση ανάλογης επίθεσης με στόχο υπαλλήλους της ΣΤΑ.ΣΥ. Οι προηγούμενες δύο είχαν καταγραφεί στις 11 και 13 Απριλίου, στα σπίτια δύο άλλων γυναικών υπαλλήλων.

Ads

Και στις τρεις περιπτώσεις συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν και φωτογράφισαν τα σημεία των επιθέσεων, ενώ στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν τις έρευνες αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.